Hétfő - szombat
08 - 20 h-ig hívható
Munkavégzés:
Borsod
Heves
Szabolcs-Szatmár

Gyakori kérdések

Összefoglaljuk a klímával kapcsolatos leggyakoribb kérdéseket.

A további tartalom feltöltés alatt áll...

Mennyi ideig tart egy klímaszerelés?

A klímaszerelés a legtöbb esetben 3-5 órán belül befejeződik. Természetesen ezt az intervallumot nem lehet egységesen ráhúzni minden klímatelepítésre, hiszen előfordulhatnak olyan nehézségek, melyek akadálya kapcsán a szerelési idő meghosszabbodik. Senki nem örül egy átfúrhatatlan vasakkal teli betonpanelnek, ahol megszenved a szerelő és a fúrógép is, de nem mindennapos a 8 méter magasan történő családi házas szerelés sem, vagy egy 15 méteres 3 szobán és folyosón történő „csövezés”. Éppen ezért a kapcsolatfelvétel során mindent megkérdezünk és ezzel együtt minden eshetőségre felkészítjük a tulajdonosokat.

Milyen kosszal jár a klímaszerelés?

Teljesen érthető a félelem, de gyorsan megnyugtatunk mindenkit, a szerelési helyiséget a lehető legtisztább állapotban adjuk át a klímaszerelés végeztével az ügyfélnek, ahogyan oda beléptünk. A falfúrás közben a fúrás helye alatt ipari porszívóval szívjuk a port, hogy az a lehető legkevésbé szóródjon szét a lakásban. Minden lyuknál így történik, a falátfúrásnál és a dekorcsatorna vagy beltéri egység felhelyezésénél is. Ettől függetlenül lehetnek szemcsék, illetve por, ami a levegőbe vagy a padlóra kerül, de a munka végeztével ezeket feltakarítjuk és a helyiséget tisztán adjuk át.

Mi a SCOP?

Minél magasabb ez az érték, a készülék hatékonysága annál jobb, illetve annyival energiatakarékosabb. Vegyünk példaként egy Midea Xtreme Save 2.6 kW-os készüléket. A Scoop érték 4.1. Ez azt jelenti, hogy 1 kW energiát vesz fel, de 4.1 kW energia leadására képes belőle. Az érthetőség kedvéért: például a led világításokhoz lehet hasonlítani, ahol a 7W-os led izző egy 40W-os hagyományos izzó teljesítményét adja vissza sokkal kevesebb energia felhasználásával. Keressék a magasabb SCOP értékeket a készülékek választásánál!

Mi a SEER?

Szezonális energiahatékonysági tényező. Kiszámításához az éves hűtési igényt osztjuk el az éves áramfogyasztással. Mint a SCOP értéknél, itt is, minél magasabb a szám, annál energiatakarékosabb a klímaberendezés.

Kapcsolat:
Barna Zsolt +36 70  940 3341 
Farkas Márk +36 70 421 8866
e-mail: eszakklima@gmail.com
székhely: 3530 Miskolc, Dankó P. u.
Fontos információk: