Hétfő - szombat
08 - 20 h-ig hívható
Munkavégzés:
Borsod
Heves
Szabolcs-Szatmár

Klímatisztítás

Két dolog miatt is nagyon fontos. 

Az egészsége és a készülék garanciája miatt!

Split klímatisztítás árak

0 - 3.5 kW-ig
12.000 Ft

3.5  - 5.5 kW-ig
13.000 Ft

5.5 kW felett 
14.000 Ft

A klímatisztítást meg lehet spórolni, lehet halogatni vagy egyáltalán nem foglalkozni vele, de ebben az esetben számolnia kell a készülék garanciájának elvesztésével és a hőcserélőkön, szűrőkön megtelepedő baktériumok egészségre veszélyes hatásaival.

Egy klíma megvásárlásával megtettük azt a lépést, amivel komfortosabbá tehetjük mindennapjainkat a nyári tikkasztó hőségben, vagy a téli időszakokban, amikor a lakás igényel némi rásegítő vagy teljes értékű fűtést.

A következő lépés is rendkívül fontos, mind az egészségünk, mind pedig a klímaberendezés műszaki állapota miatt, ez pedig az időszakos karbantartás és a klímatisztítás. A klímatisztítás elmaradása számos egészségügyi veszélyt hordoz a benne megtelepedő baktériumoknak „köszönhetően”. 

A befújt levegővel ilyenkor a klíma különböző részein, szűrőin megtapadó kórokozók bejutnak a lakás légterébe és akár allergiát, megbetegedést okozhatnak. Természetesen ennek nem kell feltétlenül bekövetkeznie, hiszen ha megfelelő tisztítószerekkel, fertőtlenítőkkel alaposan és szakszerűen kitisztítja a klímáját, a baktériumok elpusztulnak és nem kapnak további táptalajt a túléléshez vagy szaporodáshoz.

A tisztítást és karbantartást szakemberrel kell évente elvégeztetni, ellenkező esetben a klíma elveszti a garanciáját. Igen, a gyártó által vállalt 3-5-10 éves garancia azon múlhat, hogy a tulajdonos elvégezteti a szükséges éves karbantartást és rögzíti azt papíron. 


Nem érdemes tehát egy éves szinten 10.000 forint körüli kiadás miatt kockáztatni a több százezres készülék garanciáját, az egészségünkről nem is beszélve. Azt javaslom a tulajdonosoknak, jegyezzék fel az utolsó karbantartás idejét és időben kérjék a klímaszerelőt annak megismétlését illetően.

Klímát tisztít a szerelő

A klímatisztítás elmaradása más problémával is járhat, ugyanis a klíma kapacitása csökken, a felvett energia pedig több lesz. Rosszabb működési paramétereket kap majd drágábban, és ezáltal a klímakészülék élettartamát is csökkenti.

A klímatisztítás a gyakorlatban 1 órát vesz igénybe. Ebben az 1 órában a klímaszerelő ellenőrzi az esetleges szivárgást, a csatlakozásokat, kötéseket, ellenőrzi a nyomást és a befújt levegő hőmérsékletét. Megtisztítja a megfelelő szerekkel a klíma kültéri és beltéri egységét és felvezeti azt papíron is, hogy nyomon követhető legyen az időszakos karbantartás.

A klíma karbantartását a téli és a nyári időszakok előtt érdemes elvégeztetni, mielőtt a berendezést rendszeres használatba helyezné a szezonban. 

A klímaszerelők a nyári időszakban gyakorlatilag végig be vannak táblázva, így több hetes várakozás is feltételezhető, ha nem megfelelő időben keresi fel a szerelőt, aki a klímáját telepítette korábban. Amennyiben nem lesz benne a gyártó által előírt féléves vagy éves periódusban a karbantartás, a klíma garanciája érvényét veszti. Ezt minden alkalommal elmondjuk a klíma telepítésénél és itt, az online felületen is szándékosan emeljük ki ennek fontosságát és szükségességét.

Kapcsolat:
Barna Zsolt +36 70  940 3341 
Farkas Márk +36 70 421 8866
e-mail: eszakklima@gmail.com
székhely: 3530 Miskolc, Dankó P. u.
Fontos információk: